Veel gestelde vragen

Hoe doorzoek ik de website?
Op onze website kunt u op verschillende manieren de artikelen vinden die u zoekt. Onder de knop Webwinkel ziet u aan de linkerkant van de website een navigatiebalk. Hiermee kunt u artikelen zoeken per productcategorie of merk. Ook kunt u in de navigatiebalk instellen in welke prijsklasse u wilt zoeken.

Verder kunt u gericht artikelen zoeken door gebruik te maken van de sorteermogelijkheid aan de rechterkant van de website. U kunt naar de Standaard sortering kijken, maar u kunt ook kiezen voor sortering op Populariteit, Gemiddelde score, Datum of Prijs (van laag tot hoog en omgekeerd).

Bij de artikelen treft u relevante informatie aan, zoals de prijs, het materiaal dat is gebruikt en eventuele eigenschappen. Dankzij deze informatie, in combinatie met de foto’s van het door u bekeken product, kunt u beoordelen of dit artikel voldoet aan uw wensen. U vindt deze gegevens door in de Webwinkel te klikken op de foto van het artikel dat u nader wilt bekijken.

Hoe kan ik mijn schoenmaat bepalen?

Plaats uw blote voet op een vel papier en trek een lijn bij uw hiel en uw langste teen. Trek vervolgens een lijn tussen deze twee punten. Lees vervolgens in de tabel af welke lengte van de voet bij welke schoenmaat hoort. Meet uw beide voeten op, want het is mogelijk dat beide voeten verschillende schoenmaten hebben. Kies voor uw schoenmaat de langste voet. U kunt ook gebruik maken van het voorbeeld voor schoenmaten op deze pagina.

Druk het patroon af op een A-4 papier zonder het te vergroten of te verkleinen. Plaats vervolgens de blote voet op het papier tegen de rand van de hiel aan en lees de schoenmaat af. De schachthoogte bepaalt de hoogte van uw laars of schoen. Wilt u weten hoe hoog de laars of schoen is, plaats dan uw voet plat op de grond en meet vanaf de zijkant van de voet, ter hoogte van de enkel omhoog.

De tabel kan als hulpmiddel worden gebruikt, maar het kan voorkomen dat bij sommige fabrikanten de schoen wat kleiner of groter uitvalt. Vertrouw dus op uw eigen ervaring of kijk bij de productbeschrijving of de schoen groot of klein valt.

Maattabel

Voetlengte (cm) Franse maten (eu) Engelse maten (uk) Amerikaanse dames (us) Amerikaanse heren (us)
23,5 cm 36 3 4.5
23,9 cm 36.5 3.5 5
24,5 cm 37 4 5.5
24,8 cm 37.5 4.5 6
25,1 cm 38 5 6.5 5.5
25,4 cm 38.5 5.5 7 6
25,7 cm 39 6 7.5 6.5
26.3 cm 40 6.5 8 7
26,9 cm 41 7 8.5 7.5
27,2 cm 41.5 7.5 9 8
27,5 cm 42 8 9.5 8.5
27,8 cm 42.5 8.5 10 9
28,2 cm 43 9 9.5
29,0 cm 44 9.5 10
29,6 cm 45 10 10.5
30,0 cm 45.5 10.5 11
30,3 cm 46 11 11.5
31,0 cm 47 12 12.5
31,6 cm 48 13 13.5

 

Welke merken verkoopt Elias Shoes?
Wij verkopen bijna alle bekende merken. Daarnaast importeren wij zelf schoenen uit Italië, waardoor u een keuze kunt maken uit een ruim assortiment met unieke en exclusieve merken en artikelen.

Een volledig overzicht van de merken die wij u bieden, vindt u onder de knop Merken, bovenaan de website. De merken staan op alfabetische volgorde. Door de eerste letter van de merknaam in te typen, kunt u snel controleren of het merk dat u zoekt in ons assortiment aanwezig is. Ook kunt u gebruik maken van de zoekfunctie rechts op de pagina.

Welke betaalmethoden hanteert Elias Shoes?

IDEAL

Hoe werkt iDEAL?

U plaatst een bestelling bij ons. Bij het afrekenen van de bestelling kunt u aangeven dat u met iDEAL wilt betalen. Klik dan op de iDEAL-betaalknop en selecteer uw bank. Vervolgens wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat.

Voor een bestelling met een iDEAL betaling zijn er geen bijkomende kosten, u betaalt dus alleen de bezorgkosten van uw bestelling.

OVERMAKEN PER BANK

– T.n.v: Holding Elias B.V.
– Te: Hilversum, Nederland
– IBANnummer: NL03ABNA0435893092

KVK nummer: 32046420

BTW nummer: 801271125B01

Waar levert Elias Shoes?
PostNL bezorgt onze producten in Nederland en Belgie. Bestellingen worden bezorgd op maandag t/m zaterdag. Wij hebben geen invloed op het exacte tijdstip waarop uw product op het ontvangstadres wordt afgeleverd.
Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten per bestelling onder de €70,- zijn €7,95
Verzendkosten boven de €70,- zijn gratis
Verzendkosten naar Belgie zijn €13,50
Wat zijn de levertijden?
De door Elias Holding BV opgegeven levertijden zijn slechts indicatief. Overschrijding van enige leveringstermijn geeft u geen recht op schadevergoeding en evenmin het recht uw bestelling te annuleren dan wel de overeenkomst te ontbinden, tenzij de overschrijding van de leveringstermijn zodanig is dat van u redelijkerwijs niet kan worden verlangd dat u de overeenkomst in stand laat.

U bent in dat geval gerechtigd de bestelling te annuleren dan wel de overeenkomst te ontbinden voor zover dat noodzakelijk is. De levering van de producten geschiedt op de plaats en het tijdstip waarop de producten gereed zijn voor verzending aan u.

Hoe gaan jullie om met garantie?
Indien Elias Holding BV producten aan de afnemer levert, is Elias Holding BV nimmer tot een verdergaande garantie ten opzichte van de afnemer gehouden dan waarop Elias Holding BV ten opzichte van haar toeleverancier aanspraak kan maken.

Reclamaties wegens uiterlijk waarneembare gebreken moeten conform de contractvoorwaarden, doch uiterlijk binnen 7 (zeven) dagen na ontvangst van de goederen door de opdrachtgever schriftelijk worden ingediend. Voor Consumenten geldt een termijn van 30 (dertig) dagen. Reclamaties welke door Elias Holding BV na het verstrijken van deze termijn worden ontvangen, behoeven niet door Elias Holding BV in behandeling te worden genomen.

Hoe retourneer ik mijn product?
U heeft de verplichting om bij aflevering te onderzoeken of de producten aan de overeenkomst beantwoorden. Indien dit niet het geval is, dient u Elias Holding BV daarvan zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen veertien (14) werkdagen na de aflevering, althans nadat constatering redelijkerwijze mogelijk was, schriftelijk/email en gemotiveerd kennis te geven.

Indien is aangetoond dat de producten niet aan de overeenkomst beantwoorden, heeft Elias Holding BV de keuze de desbetreffende producten tegen retournering daarvan te vervangen door nieuwe producten dan wel de factuurwaarde daarvan te restitueren.

Indien u een product om welke reden dan ook niet wenst af te nemen, heeft u als particulier het recht het product binnen veertien werkdagen na aflevering aan Elias Holding BV te retourneren. Retourzendingen worden in dit geval slechts geaccepteerd indien het product ongedragen is en de verpakking van het product onbeschadigd is, waarbij tevens geldt dat de kosten voor retourzendingen voor uw rekening komen.

0